Inom kort kommer en ny, uppdaterad version av den officiella appen för Pokémon GO. En version som ser ut att innehålla mestadels buggfixar och inga nya funktioner.

Det Quest, uppdragssystem, som det hittades som kod till i en tidigare version av appen saknas fortfarande. Koden lades ju som bekant in i appen men plockades bort i en senare version. Det gissas att Quest är uppdrag och saker som spelaren ska lösa, själv eller tillsammans med andra för att sedan få en belöning.

Ändringar

Mängden ändringar tyder på ett ganska omfattande jobb på att fixa buggar i appen och spelet vilket säkerligen alla spelare välkomnar. Niantic har haft ett problem med buggar som tilltagit och som periodvis lett till mycket stora problem. Den nya versionen kan vara ett tecken på att buggfixar nu äntligen prioriteras. Det som syns är i alla fall ett större antal ändringar, mindre ändringar i koden vilket brukar känneteckna buggfixar.

Pokémon GO Plus

Sitter du med en Pokémon GO Plus så kan det vara intressant att få veta att koden som styr tillbehöret har uppdaterats med flera nätverksanrop och inhämtningar av data vilket enkelt uttryckt betyder att mer information från din Pokémon GO Plus samlas in av appen.

Unity

Niantic har också plockat bort en del av spel- och grafikmotorn Unity vilket kan betyda prestandaförbättringar. Unity är basen och gruppen för appen och spelet och har sina egna designelement och funktioner. Dessa har Niantic nu plockat bort vilken kan ge en snabbare app.
Detsamma gäller en databashanterare som också plockats bort men det är svårt att säga säkert hur det påverkar appen och spelet men mindre kod brukar betyda bättre prestanda. I vilket omfattning, om ens någon återstår att se.
Utöver dessa ändringar så finns ingen ny grafik, inga nya rörelser eller förmågor, inga nya ljud eller något som tyder på helt nya funktioner eller nya Pokémons.
The Silph Road

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This