Det finns många olika tips och trick för att spela Pokémon GO och det finns förmodligen lika många tips som det finns spelare. Råden förändras också över tid eftersom Niantic gör ändringar i spelet. Tips och trick är färskvara med andra ord och här bjuder Macken på några som du kan använda dig av.

Kom nu alltså ihåg att hålla koll på hur och om Niantic har ändrat något i spelet mellan uppdateringarna av appen och uppdateringarna av spelet i övrigt. De här råden kan nämligen snabbt bli oanvändbara men de fungerar just nu.

Glömt Lucky Egg

Du står där och har precis startat en gymraid då du kommer ihåg att du glömde att kasta ett Lucky Egg. Är du snabb så kan du stänga av appen, stänga av appen helt, starta om spelet och kasta ett Lucky Egg och sedan använda “rejoin”. Då fårr du med extra bonusen med ett Lucky Egg. Du lär förlora en del av din damage-bonus men du får dina extrapoäng.
Tänk nu på att förvarna dina medspelare om att du gör det och att det kanske inte är en god idé om ni är på gränsen av det antal spelare som kan krävas för att besegra gymbossen.

Pokémon GO Plus

Pokémon GO Plus är inte ett bara ett bra tillbehör i bilen, där du ju som bekant inte får sitta och använda din telefon längre – det är också ett bra komplement under praktiskt taget alla delar av spelet. Du kan köra en raid och fånga Pokémons samtidigt och du kan köra ett evolve-race och fånga Pokémons under tiden. Jagar du Stardust så drar du in betydligt mer av den varan under en dag med Pokémon Go Plus.

Anfall i vågor

I vanliga fall så får du slåss med försvarande Pokémons tre gånger för att besegra ett gym, sammanlagt 18 varv innan gymmet för besegrat. Då utifrån att gymmet är fullt med sex försvarande Pokémons men det finns ett lite effektivare sätt – anfall gymmet i vågor.
Taktiken kräver 3-4 spelare ska tilläggas.
. Spelare 1 anfaller och startar striden med den första försvararen
. När spelare 1 besegrat försvarande Pokémon 1 så hoppar spelare 2 in och tar sig ann försvarande Pokémon 1.
. När spelare 1 besegrar försvarande Pokémon 2 och spelare 2 besegrat försvarande Pokémon 1 så hoppare spelare 3 in och tar striden med försvarande Pokémon 1.
. När spelare 1 sedan besegrar Pokémon nummer 6 så kan de två första spelarna hoppa in och hjälpa till med den sista försvararen.
Poängen med att anfalla i vågor är att efter tre varv så är gymmet besegrat.

Hoppa in och ut

En annan taktik, om du är ensam, är att hoppa in och ut ur ett gym medan du anfaller och slår ut Pokémons. Det är en något tidsödande taktik men den kan vara effektiv mot ett gym där du vet att en eller flera spelare sannolikt kommer att försvara det genom att mata bär.
. Hoppa in och anfall en försvarande Pokémon
. Hoppa ut innan du besegrat den
. Hoppa in och fortsätt kampen
. Hoppa ut innan du besegrat den försvarande figuren
. Hoppa in och slå ut försvarande Pokémon nummer 1
Sedan fortsätter du med att hoppa in och ut 3-4 gånger innan du besegrat varje Pokémon. Då ökar chansen att den som satt in en Pokémon inte får en varning via spelet.

Glöm inte Golden Razzberry

Du vet säkert att det kan löna sig att kasta ett bär innan du ska försöka att fånga en Pokémon men glöm inte Golden Razzberry, de bär du får efter gymraider. Hittar du en helt ny Pokémon och vill ta till alla de medel du har så använd en svart/gul boll, kasta ett Golden Razzberry så ökar du dina chanser att fånga din Pokémon.
Golden Razz Berry duger utmärkt mot alla typer av Pokémon, inte bara Legendarys.

Lucky Egg

Lucky ger dubbelt med XP under 30 minuter. Har du chans att vara med på 2 eller kanske till och med 3 raider på en halvtimme så ger det alltså dubbelt så mycket XP. Lucky Egg är med andra genvägen uppåt i nivåerna.
Starpiece är motsvarigheten för Stardust men du får inte dubbelt med Stardust utan 50 procent mer under en halvtimme.

Bästa försvararna

Du har besegrat ett gym och funderar över vad du ska stoppa in som försvarare.
. Blissey
. Snorlax
. Chansey
. Slaking
Där har du topp fyra av de bästa försvararna och tänk alltså på att även om Blissey och Chansey är samma Pokémon så är Chansen en tuff motståndare. Du kan dessutom toppa in en Chansey i ett gym där det redan finns en Blissey. Av det följer att det kan vara en rätt bra strategi att spela med en Chansey som du inte utvecklar till en Blissey.

Anfallare

Så vad ska du då anfalla med?
Här handlar det om att välja rätt Pokémon hela tiden och rätt Pokémon varierar utifrån vilka förmågor den har. Ta de här råden som lite mer övergripande och generella med andra ord.
Machamp (Dynamic Punch) använder du mot en Tyranitar
Tyranitar bör du se till att den har Stone Edge
MewTwo är en vass anfallare, den gör generellt rätt stor skada men tål inte särskilt mycket.
Groudon är också en stor skadegörare och det kan löna sig att sätta samman ett attackteam med några av de värre skadegörarna blandade – Groudon, Mewtwo och Tyranitar exempelvis.
Mot Blissey, Chansey och Slaking sätter du in fighting-typer – Machamp förslagsvis.
För egen del så laborerar jag inte så mycket med mina Pokémons inför en raid. Jag låter oftast spelet välja och det brukar i allmänhet bli rätt bra. Jag har ett attackteam som består av Groudon och Mewtwo. Det är ett lag som jag sätter in om det krävs lite extra skada. Jag får då offra en del Pokémons för att snabbt få ned ett gym. Jag har även ett team nummer 2 som består av Machamp, Steelix, Golem och Tyranitar som jag också använder ibland.
Poängen med team/lag är att du snabbt kan växla mellan dem.

Läs på

Det finns mer exakta regler för vilka Pokémons som är bäst mot vissa typer av Pokémons och det är i det närmaste en hel vetenskap. Det råder ingen som helst tvekan om att om du vill nå maximal effekt så lönar det sig att läsa på. Det är det Pokémon GO går ut på – att välja rätt så det går inte att vifta undan kunskapen om vilka Pokémons som slår vilka Pokémons.
De starkaste Pokémons är Mewtwo, Dragonite, Snorlaz, Lapras, Mew, Moltres, Arcanine och Vaporeon men det betyder inte att de alltid är bäst eller effektivast.
Fighting är effektivast mot: ice, normal, rock, dark och steel
Fighting är inte effektiva mot:  bug, poison, ghost, fairy och flying
Det finns 18 olika typer av Pokémons där alla har sina styrkor och svagheter och det betyder att alla de 18 olika typerna är bra mot vissa typer av Pokémons och sämre mot andra.
Det är därför det är en vetenskap och det kräver en massa läsande och en massa inlärande om du ska slå i dig allt. Det är också just därför som jag låter spelet välja och sedan har jag många backup-team som jag kan kasta in om det ser ut att behövas.
Ut och jaga nu!

Missa inte Mackens fråga!
Share This