AR+ är en unik funktion i Pokémon GO för dig som har en nyare iPhone och det är en funktion som du absolut bör prova om du har problem att fånga en Pokémon.

Det finns ett generellt AR-läge i Pokémon GO som fungerar även med andra telefoner men AR+ är exklusivt för iPhone. Det är ett läge där du kan smyga dig på en Pokémon, fånga den i det som kallas Expert mode och få en extra belöning.

Lättare

Jag använder konsekvent AR+ på alla nya Pokémons, periodvis på alla Legendarys och min erfarenhet säger att funktionen ökar fångsmöjligheterna rätt avsevärt. Det finns naturligtvis ett inslag av slump eftersom hur du kastar, vilka bär du använder och så lite tur spelar in i hur framgångsrik du är när det gäller att fånga Pokémons.
Jag har gjort en högst ovetenskaplig jämförelse och använt AR+ under en vecka ridande och på traditionellt sätt utan AR+ i en vecka.
Under vecka 1 så raidade jag 10 gånger och jagade Rayquaza. Första veckan utan AR+ och fångade 50 procent. Hälften.
Under vecka 2 raidade jag lika många gånger men med AR+ och fångade drygt 70 procent.
Ta detta för vad det är – en högst ovetenskaplig enkelt test.

Närmare

Den stora skillnaden är antalet missade bollar. Jag missar praktiskt taget inga bollar med AR+ och jag träffar Excellent oftare därför att alla Pokémons är närmare. Rayquaza är faktiskt så nära att jag nästan måste kasta uppåt. Kyogre rörde sig i sidled som bekant och med AR+ så kan jag hela tiden se till att den Pokémon jag försöker att fånga är i mitten. Jag flyttar telefonen helt enkelt.
Nackdelen är att jag inte kan lämna platsen och att jag måste se till att inte komma för nära. Då finns det en risk att den Pokémon jag jagar sticker.
För egen del så tycker jag att fördelarna överväger nackdelarna och nu använder jag AR+ så snart jag springer på en riktigt bra Pokémon.
Har du problem med att fånga Pokémons och äger en nyare iPhone – prova AR+. Det kan öka dina chanser att fånga den Pokémon du jagar.
Ut och jaga nu!

Missa inte Mackens fråga!
Share This