Det damp ned ett mail i min inbox. Det är Philips som skriver att de efterlyser ljusambassadörer i Sverige och jag är en av de inbjudna men det visade sig snabbt att det fanns ett problem – jag är tydligen för gammal.

Första frågan var månad och födelseår och så snart som jag fullt i mina uppgifter så var allt över. Lite snopet måste jag säga eftersom jag ju nu var inbjuden.

Ålder

Philips förklarade i sin inbjudan att som ambassadör så skulle du få vara med i en exklusiv skara, kunna utbyta tips och trick med andra. Det fanns ingen utlovad belöning i form av vare sig pengar eller något annat så det var inte därför jag nappade, eller snarare försökte att nappa.
Sänkte jag min ålder med en 10-15 så gick det utmärkt att komma vidare och få besvara fler frågor så det är utan tvekan åldern som är exkluderande.

Gäng

Vi har ett gäng Hue Lampor hemma som jag kopplat till vårt lokala nät och det är lampor som jag har haft i flera år och som jag använt på olika sätt. De har väckt oss, tonats ned på kvällen och barn och barnbarn har mixat precis det ljus de vill ha. Jag har haft nätverksstyrda, uppkopplade lampor ganska länge.
Jag har nu skrivit till Philips och frågat varför åldern direkt sorterar bort folk ur den förmodade målgruppen och hoppas på att få ett vettigt svar. Är det nu så att det inte kommer något svar överhuvudtaget eller om Philips inte kan förklara varför de inte kan tänka sig att ha en vuxen ambassadör så kommer mitt val att bli mycket, mycket enkelt – då åker varenda lampa ut, alternativt så skruvar jag ned dem och säljer dem till någon som bättre motsvarar Philips målgrupp.
Jag väntar med viss spänning på vad Philips ska svara jag hoppas att jag ska kunna fastställa ungefär vid vilken ålder som du blir för gammal för att använda Hue-lampor.
Tro mig, jag kommer att återkomma i ämnet.
 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This