Nu gör Facebook det de borde ha gjort för länge sedan

Nu gör Facebook det de borde ha gjort för länge sedan

Facebook agerar nu i en slags mild panik och lanserar flera nya funktioner för att mildra effekterna av Cambridge Analytica-skandalen. Facebok gör det Facebook borde ha gjort för länge sedan.

Under de kommande veckorna kommer flera nya funktioner att rullas ut och det är funktioner som gör att du som användare ska kunna se vilken information som samlats in om dug och hur den används. Facebook lovar också att det ska bli lättare att radera information som du inte vill ska finnas kvar.

Samlas

Tidigare så har en del av de här funktionerna legat utspridda i appen och på tjänsten. Nu ska de samla ihop, bli lättare att hitta och lätta att hitta, skriver Facebook i ett pressmeddelande.
Ändringarna kommer även i den mobila appen vilket ska göra det lättare att kunna göra de ändringar som användaren vill göra även mobilt.

Controls that are easier to find and use. We’ve redesigned our entire settings menu on mobile devices from top to bottom to make things easier to find. Instead of having settings spread across nearly 20 different screens, they’re now accessible from a single place. We’ve also cleaned up outdated settings so it’s clear what information can and can’t be shared with apps.


De nya inställningarna ser du till höger.

Skydda

Facebook skriver sitt pressmeddelande att användarna nu ska ges fler funktioner som användare ska kunna använda för att skydda sin information.

  • Make your account more secure: You can add more layers of protection to your account, like two-factor authentication. If you turn this on and someone tries to log into your account from a device we don’t recognize, you’ll be asked to confirm whether it was you.
  • Control your personal information: You can review what you’ve shared and delete it if you want to. This includes posts you’ve shared or reacted to, friend requests you’ve sent, and things you’ve searched for on Facebook.
  • Control the ads you see: You can manage the information we use to show you ads. Ad preferences explains how ads work and the options you have.
  • Manage who sees your posts and profile information: You own what you share on Facebook, and you can manage things like who sees your posts and the information you choose to include on your profile.

Skitprat

Facebook hävdar att de här funktionerna har utvecklats under ett tag. Något som jag personligen sorterar in under rubriken “Skitprat”. Facebook agerar och reagerar nu på samma sätt som Facebook alltid gör. Det är reaktivt enligt samma mönster som vi sett många gånger tidigare.
 

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This