Sedan jag bytte telefon senaste gången, från en iPhone 7 Plus till en iPhone X, så har en sak hänt – mitt användande av min iPone har ökat, markant.

Jag skriver sedan många, många år tillbaka dagbok. Jag skriver inte särskilt mycket om vad jag gör dagligen utan det är mer anteckningar om infall, idéer, uppslag blandat med reseskildringar, lite bilder, en massa Pokémon GO, recept och allt mer himmel och jord. En del handlar också om mitt datoranvändare och mina elektroniska saker.
Då och då så slår jag skärmbilder på hur hag använder mina prylar, vilka appar jag använder, hur mycket jag använder saker och så vidare.

Ersatt

Så jag har en massa skärmbilder med lite spridda data och en trend kan jag urskilja tydligt – mitt iPhoneanvändande har ökat tydligt sedan jag bytte till en iPhone X. Jag har ersatt min iPad Pro med min iPhone X och jag läser , kommunicerar i högre grad än tidigare med min iPhone. Det är inte så att jag använder prylarna mer utan mer att de bytt platser sins emellan. Mer iPhone X och mindre iPad Pro men sammantaget så använder jag inte mina prylar mer eller längre tid.
Vad det beror på?
Jag vet inte riktigt men det kan ha att göra med den bättre skärmen, det mindre formatet eller så är det nyhetens behag.

Mobil

Det kan också ha med ett lite förändrats arbetssätt att göra. Jag jobbar nästan uteslutande med min MacBook Pro numera och min iPad Pro används mest av yngsta barnbarnet när hon är på besök. Hon har annekterat den och fastslagit att den är hennes även om den förvaras hemma hos oss.
iPhone X har en bättre skräm, en dramatiskt mycket bättre skärm och det gör att den fungerar utmärkt att läsa med och läsa mycket. Jag tror det är det som är skillnaden mellan iPhone X och min iPhone 7 Plus. Jag kan läsa, orkar lösa utan att trötta ut ögonen – även om skärmen på min iPhone 7 Plus var riktigt bra så har den inte samma skärpa och distinkta kontrast som iPhone X.
 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This