Mitch Lowe är chef för Moviepass, en app och en tjänst för att köpa biobiljetter. Billiga biobiljetter ska tilläggas och nyligen avslöjades att användarna inte bara betalar med pengar utan också med sina positioneringsdata. Appen snokar på dig helt enkelt och samlar in var du är.

När detta avslöjas så kan du ju kanske tänka dig ett ångerköpt företag vars chef ber om ursäkt men inte då – Mitch Lowe erkänner utan omsvep all den information som Moviepass samlar in.

“We get an enormous amount of information. We watch how you drive from home to the movies. We watch where you go afterwards.”

Techchrunch

Uppriktigheten

Även om uppriktigheten är uppfriskande på sitt sätt så medger Moviepass att de spårar dig före och efter det att du köpt en biljett och gått på bio.
Det som är ännu mera intressant i sammanhanget är att Moviepass inte alls säger det i sin egen policy och sin regler för hur data samlas in.
I policyn sägs att det gör en förfrågan och den insamlade informationen används för

“only be used as a means to develop, improve, and personalize the service.”

Medgivande

När sedan Techcrunch ber om en kommentar så kommer ett inlindat medgivande:

We are exploring utilizing location-based marketing as a way to help enhance the overall experience by creating more opportunities for our subscribers to enjoy all the various elements of a good movie night. We will not be selling the data that we gather. Rather, we will use it to better inform how to market potential customer benefits including discounts on transportation, coupons for nearby restaurants, and other similar opportunities.

Moviepass säger, i klartext, att de samlar in långt mer data om dig än vad de tidigare medgivit och på ett helt annat sätt än de skriver i sin policy. Sedan finns det ingen som helst anledning att sätta den minsta tilltro till utfästelsen om att inga data ska säljas. Det räcker med att Moviepass köps av ett annat företag så är all insamlad information i någon annan händer eller så ändrar sig Moviepass helt enkelt.

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This