Little Things var ett av de många företag som hakade på Facebook och som lyckades att samla ihop 12 miljoner följare. Nu stänger Little Things ned och anledningen är Facebooks ändrade algoritmer.

En parallell inträffade för några månader sedan då Instagram gjorde ändringar i sina algoritmer. Följden blev att en lång rad Influencers snabbt tappade följare då deras inlägg rankades ned och hamnade längre ned i flödet.

Rankas ned

Facebook har genomfört en liknande ändring vilket betyder att automatpubliceringar och publiceringar från medier rankas ned och hamnar längre ned i flödet. Det har drabbat bland andra Little Things som nu lägger ned tjänsten.
Little Things fokuserade på små, positiva nyheter och satsade bland annat på olika romantiska recept inför Alla Hjärtans Dag och liknande. Facebooks beslut att prioritera familj och nära vänner i flödet innebar att Littlle Things tappade närmare två tredjedelar av sin exponering.

Unfortunately, as we were receiving those offers a full on catastrophic update to Facebook’s algorithm took effect. The prioritization of friends/family content over publishers was the last straw. Our organic traffic (the highest margin business), and influencer traffic were cut by over 75%. No previous algorithm update ever came close to this level of decimation. The position it put us in was beyond dire. The businesses looking to acquire LittleThings got spooked and promptly exited the sale process, leaving us in jeopardy of our bank debt convenants and ultimately bringing an expedited end to our incredible story.

Business Insider
 

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This