Hälften av de som betalade utpressningspengar efter att ha drabbats av det som kallas ransomware fick tillbaka sina filer visar en ny undersökning.

Ransomware är en typ av destruktiva dataprogram som krypterar filer i en dator och där du sedan pressas på pengar för att betala för en dekrypteringsnyckel. Det är CyberEdge Group som skickat ut en enkät och fått in svar från 1200 personer som jobbar med datasäkerhet i 17 länder.

Siffror

Enkäten visar att 55 procent av de tillfrågade varit med en om ransomware-incident under året vilket är en lägre siffra än året innan (61 procent). Av de som valde att betala så fick färre än hälften tillbaka sina filer. Sammantaget så blev en tredjedel av de drabbade av med information. Data som inte gick att återställa med säkerhetskopior.
Bleeping Computer

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This