Falsk bild av överlevande från skolskjutning sprids på nätet

Falsk bild av överlevande från skolskjutning sprids på nätet

Emma Gonzales, överlevde skolskjutningen i Texas där 17 av hennes klasskamrater och lärare mördades. Nu sprids en falsk bild, en animering där Gonzales river sönder den amerikanska konstitutionen, på nätet.

Bilden och animeringen dök först upp på Twitter som ett inlägg postat av skådespelaren Adam Baldwin (Full Metal Jacket, Firefly).
https://twitter.com/AdamBaldwin/status/977690334883807232
Vorwärts betyder Framåt och var ett slagord som användes av Hitlerjugend. Baldwin hävdar att animeringen och publiceringen är politisk satir men bilden sprids nu i sociala medier som en sanning och som en äkta bild. Bilden togs i annat sammanhang där en prickskyttetavla rivs sönder.
Motherboard

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This