En stressig tillvaro med en iPhone X som livlina

En stressig tillvaro med en iPhone X som livlina

Under SM-veckan i Skellefteå så fungerar jag som Skellefteå Skidklubbs mediakontakt och det är en tillvaro som består av tre delar, för, under och efter tävling. En tillvaro där min iPhone X är en livlina och överdrivet och dramatiskt uttryckt, livräddare.

Jag tar merparten av alla bilder med telefonen, även om min Nikon-utrustning dammats av just för den här veckan.

Utskick

Jag använder min iPhone X för att förse alla fotograferna med bankartor och banprofiler så att de vet var de kan och var de får stå och fotografera. Det blir en hel del mejlande.
Telefonen används för att plocka fram andra sporters platser, resultat tider och startlistor. I sammanhanget är jag speciellt tacksam för att jag kan skapa pdf-filer direkt i telefonen och skicka vidare.

Bilder

Kameran är som alla redan vet smått suverän i en iPhone och iPhone X är inget undantag. Med undantag för distansbilder på åkande så tar jag snart sagt alla bilder med min iPhone X och det är bilder som läggs ut på Facebook och Instagram.
Min iPhone X är mitt kontor, min huvudsakliga kommunikationscentral och den som jag förser sponsorer med bilder, media med tider och resultat. Den används minst av allt för att ringa med.

Tre faser

En tävlingsdag består av tre faser – för, under och efter tävling.
Före tävling så vill medierna ha information om banans sträckning, var de tävlande kommer att åka och andra detaljer. Det går i ett uppskruvat men inte stressigt tempo. Under den perioden har jag min iPhone i handen. Det är ingen ide att stoppa ned den.
Sedan startar tävlingen och då går jag tusentals steg på kort tid. Det är rätt mycket springande (nåja) och den huvudsakliga uppgiften är att se till att alla står där de får stå och att tävlingen flyter på. Även om det är stressigt så är det små problem som löses lika snabbt som de uppstår. Det är professionellt yrkesfolk som varit med förr så det är är sällan eller aldrig några större saker som måste lösas.
Efter tävlingen så ska resultat snabbt fram och sedan går proppen ur. Allt stannar av lika snabbt som det dragit igång och när texter, bilder med mera levererats så lägger sig lugnet.
Medierna drar vidare till andra arenor och andra tävlingar. Mediacentret städas, det finns tid att få sitta ned en liten stund, samla ihop sig och sina prylar innan det är dags att rulla hem, äta sova och så startar allt om igen, dagen efter.

Min iPhone X

Jag har sorterat all information i min iPhone X. Mail med all digital information som ska kunna skickas ut snabbt ligger i en egen katalog med egen flaggning (färg).
Bilder med mera ligger också och sorteras också i egna album så att jag ska hitta saker snabbt. Det gjorde jag redan innan tävlingarna startade och öven om jag har min MacBook Pro med mig så är det min iPhone X som jag använder. minst 90 procent av tiden.
Den är mitt kontor, på fickan, även om jag har den i handen mest hela tiden.
 

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This