#DeleteFacebook-kampanj tar fart när WhatsApp-grundare ansluter sig

#DeleteFacebook-kampanj tar fart när WhatsApp-grundare ansluter sig

I svallvågorna efter stormen riktad mot Facebook så har en ny kampanj tagit fart – #DeleteFacebook. En av de mer kända som ställt sig bakom kampanjen är grundaren av WhatsApp, Brain Acton.

Facebook befinner sig just nu i stormen öga, i fokus, efter Cambridge Analytica-skandalen och kritiken är hård sedan det avslöjats att Facebook gjort lite eller ingenting för att skydda användarnas uppgifter. Under taggen #deletefacebook pågår just nu en intensiv debatt om huruvida du ska eller inte ska radera ditt Facebook-konto.

Grundarna

En av de som stöttar kampanjen är en av grundarna av WhatsApp, Brian Acton, som sålde sin  meddelandetjänst (grundad tillsammans med Jan Koum) för 16 miljarder dollar 2014. Brian Acton lämnade WhatsApp och Facebook förra året och har sedan dessa bland annat investerat 50 miljoner dollar i Telegram, en meddelande-app som vill skydda användarna och deras information med kraftfull kryptering.

Jan Koum är fortfarande kvar inom Facebook och WhatsApp.
 

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This