När Macken X uppdateras med en ny app och en helt ny hemsida så innebär det slutet för mitt skrivande om två saker – Trump och sport. Den senare därför att det inte passar in och det första för att mitt intresse för galningen i Vita Huset helt avtagit.

Donald Trump är inte värdig ämbetet och den mängd skandaler och märkliga uttalanden som levererats från Vita Huset sedan han flyttade in går inte att räkna längre. Vi har en narcissistisk president som sitter och twittrar lögner nätterna igenom och som använder sin politiska plattform för att kasta nedsättande ord omkring sig.

Stabilt geni

Han kallar sig för ett stabilt geni samtidigt som han försöker förminska politiska meningsmotståndare. Trump gör sitt bästa för att splittra USA och hans agerande gör att han, Vita Huset och amerikanska politisk numera är något som de flesta skakar på huvudet åt – när de inte hånskrattar åt alla Trumps påhitt.
Det finns helt enkelt inte mer att skriva om och det går inte att göra några bedömningar om vart Trump och USA är på väg. Det vet han inte själv för i hans värld är det han och bara han som gäller. Allt roterar kring honom och hans person och han drar sig inte ens för att göra en tragedi och mordet på 17 människor till en fråga om honom själv och hans person.

Galning

Trump är en galning som engagerar käften innan hjärnan är påslagen och han har förvandlat den amerikanska demokratin till ett cirkusnummer där han och hans familj satts i fokus och centrum. Han omger sig med sin närmaste familj, omsätter medarbetare i en skrämmande takt. Trump har nu tillsatt, sparkat och använt fler kommunikationsansvariga än Barack Obama och Bush Jr tillsammans, under sitt första år i Vita Huset.
Trump har förklarat krig mot etablerade, seriösa medier i sann diktatorisk anda. De medier som inte stryker honom medhårs är “Fake Media” och hans selektiva urval av fakta har till och med fått ett nytt namn, “alternative facts”. Han sitter och kommenterar skådespelare, artister och andra med sin telefon och visar upp ett synnerligen aggressivt och naivt beteende. Vita Huset har förvandlas till ett dagis där den största babyn är en drygt 70-årig gammal man vars läkare förlängde hans längd för att han inte skulle kunna bli kallad för fet.

Avföljer

Donald Trump är en sådan snubbe som jag själv väljer att plocka bort ur mitt flöde i sociala medier därför att hans åsikter ligger alldeles för långt från mina egna och där jag inser att vi aldrig kommer att bli överens – inte ens om att vi tycker olika.
Skrivandet om Trump handlar mer om hans idiotier och mindre om det land som jag lärt mig älska. Det finns ingen politik, inga strategier och inget intressant i det han gör. Han drar runt som en präriebrand samtidigt som det demokratiska partiet är närmast pinsamt passiva. Demokraterna tycks fortfarande vara förlamade av det faktum att deras kandidat Hillary Clinton fick stryk av en politiskt clown.
Jag kan därför tänka mig att återuppta skrivandet om amerikansk politik men då utifrån demokraternas synvinkel (jag är inte republikan ur ett amerikanskt perspektiv) och år när det drar ihop sig till mellanårsval då platserna i senaten och kongressen ska tillsättas.
Då kan amerikansk politik bli intressant igen – om demokraterna lyckas ta tillbaka båda husen.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This