Jag har plöjt igenom rätt många appar för Apple TV under åren och inte minst så har jag studerat och tyckt till om alla de här apparna som är knutna till olika streamingtjänster.

Det är ViaSat, CMore, HBO med flera som jag tittat närmare på och det enligt min uppfattning är alldeles uppenbart att designen av dem har en del i övrigt att önska. Så här är en checklista för dig som ska bygga en app, för Apple TV, som du kan titta närmare på.

Jag är viktig

Kom ihåg att det är jag som användare som är viktig. Det är mina tv-serier, mina filmer och mina tv-programn som är det som ska prioriteras. Med det menar jag de serier jag följer, vill följa och de tv-program som jag vill se.
En listfunktion är inte alls dum så att jag som användare kan skapa listor på det jag vill kunna hitta igen och titta på. Vet du inte vad jag menar så studera Netflix app för Apple TV.
Det är inte viktigt att berätta för mig vad jag redan har tittat på. Låt mig ta det en gång till så att även HBO Nordic fattar – det är inte viktigt att berätta för mig vad jag tittade på senast om jag ändå inte kan komma åt hela serien eller andra avsnitt från samma ställe. Då är det bara synnerligen irriterande att lägga den listan långt upp. Den innehåller nämligen ingen användbar information.

Avsnitt

Det är viktigt att när jag hittar ett avsnitt, oavsett vilket, att jag kommer åt resten av tv-serien, inte bara lite information och sedan en knapp där jag kan starta det aktuella avsnittet. Det är bara synnerligen irriterande speciellt om jag till slut tvingas att söka fram tv-serien eller filmen bara därför att du som designer har lyckats att skapa en röra av filmer, tips och jag vet inte allt.
Var konsekvent och se till att oavsett vilket avsnitt jag hittar och från valfri säsong så ska jag kunna starta andra avsnitt. Kan jag inte det – gör om och gör rätt.

Ranking

Ska vi nu rangordna informationen:
. Nya filmer, tv-serier och program
. Min lista och/eller det jag tittar på
. Tips via genre eller liknande
Tänk också på att när du skapar en meny så skapa inte helt onödiga extraklick. Har du exempelvis bara fyra grundkategier så lägg dem inte under “katgeorier” om de ändå ledigt ryms i menyn. Lägg då ut kategorierna direkt (läs nu detta CMore) i menyn så slipper jag klicka in mig på ett tämligen meningslöst val,  “Kategorier”.

Skåpmat

Presentera inte heller gammal skåpmat för mig hela tiden. Har jag tittat på några få avsnitt av en tv-serie och sedan och inte tittat på ett enda avsnitt mer och har jag har inte plockat med tv-serien i min lista, favoritmarkerat den eller på något annat sätt uttryckt något intresse för serien så plocka bort den. Det kan ju vara så enkelt som att jag inte gillade tv-serien och att jag inte kommer att titta på fler avsnitt. Efter några månader så borde kanske det ha framgått och kan inte ni som utvecklar apparna se till att den då försvinner från min förstasida så kan hag göra jobbet åt er. Lägg till knappen “Jag är inte den minsta intresserad av det här programmet” så ska jag klicka på den.
Checklista:
. Min information är viktigast
. Låt mig markera vad jag är intresserad av
. Se till att jag kommer alla avsnitt av en tv-serie oavsett var jag hittar den
. Använd inte fler menyval män nödvändigt
Av det följer:
HBO Nordic – gör om er app, helt och hållet och gör om och gör rätt
 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This