Google trycker på och vill skapa en standard av Accelerated Mobile Pages, AMP. Oavsett om det blir en standard eller inte så är och förblir det en usel lösning så länge som den ende vinnaren i sammanhanget är Google.

Tanken med AMP är att skapa snabbare mobila sidor, vilket utan minsta tvekan är positivt. Tanken med AMP är också att styra över trafiken från den vanliga nätet till Google, vilket för en direkt usel lösning.

Format

APM-sidor skickas via Googles system, inte via den ursprungliga webbplatsen vilket ofta glöms bort i sammanhanget. AMP framställs inte sällan bara som ett format, vilket det inte är.
AMP är en teknisk lösning som gynnar Google i första hand och dig, mig och oss användare först i andra eller tredje hand. Det är ofta så jättarna kryddar sina erbjudanden – “kolla här så snabbt det går.”
Priset är att Google tar över trafiken och innehållet. Det är ett pris som vi inte ska betala.
Engadget

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This