Firefox stoppar Facebook med ny plugin

Mozilla har utvecklat en ny plugin för webbläsaren Firefox som stoppar Facebooks försök att kartlägga det du gör på nätet.

Facebook Container Extension är en plugin som håller alla anrop till usch från Facebook inom en och samma miljö. Facebook kommer därmed inte att kunna se var du är, vilken sida du besöker eller vad du gör där.

When you install this extension it will delete your Facebook cookies and log you out of Facebook. The next time you visit Facebook it will open in a new blue-colored browser tab (aka “container tab”). In that tab you can login to Facebook and use it like you normally would. If you click on a non-Facebook link or navigate to a non-Facebook website in the URL bar, these pages will load outside of the container.

Mozilla

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.