When there’s a gun crime in America, there’s only one place to go to trace the gun back to its owner: Martinsburg, West Virginia. That’s where the ATF’s National Tracing Center handles roughly 8,000 active traces per day — all while inside a government-mandated technology time-capsule that makes searching a database of gun owners impossible. This is nothing like those cop shows you watch. With more gun stores in the U.S.A. than McDonalds, Starbucks, and supermarkets combined, there’s a lot of paperwork to manually sort through. And it’s truly a sight to behold.

Captions available in English, German, Spanish, French, and Russian. Let us know if you’ve got a language you’d like to see.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This