Instagrams ändringar i flödet av bilder har inte tagit emot positivt av många användare och nu kan missnöjet ha lett till att Vero, en konkurrerande sociala bildtjänst, fått ett oväntat uppsving.

Vero startades 2015 men har inte gjort något större intryck i sociala medier, till nu. Appen har inte rusat uppåt på några topplistor och tillströmningen av användare har inte påverkat de större konkurrenterna, däribland Instagram.

Ändringar

Nyligen ändrade Instagram i sina algoritmer som styr användarnas flöde och det betyder att du inte längre får se bilder i kronologisk ordning. Instagram sorterar och filtrerar så att du ska se dina närmastes bilder. En ändring som inte tagits emot odelat positivt av användarna.
Vero liknar Instagram i mycket med den skillnaden att här visas alla bilder i den ordning de skickats in av användarna. Vero är reklamfritt (inte helt) och namnet kommer från esperanto och betyder sanning. Det är också en slags deklaration för hur grundarna vill att tjänsten ska fungera. Det ska vara en sann reflektion av de bilder du tar och delar.

Reklam

Det finns reklam på Vero i form av exempelvis “Buy Now” knappar som annonsörer kan köpa som länkar till sina egna webbplatser.
Vero har inte gjort någon hemlighet av att på sikt så kommer användarna får betala för tjänsten. Det är så Vero ska få in merparten av sina intäkter vilket grundarna inte har gjort någon hemlighet av. Just nu är tjänsten gratis och den har varit gratis ända sedan starten 2015 men den kan alltså komma att kosta pengar i framtiden.

Problem

Den senaste tidens uppmärksamhet har tagit Vero lite grand på sängen. Gelt plötsligt så rusar appen upp på topplistor över nedladdningar och trycket av nya medlemmar har lett till tekniska problem.

Här kan du ladda ned Vero om du är nyfiken.

Missa inte Mackens fråga!
Share This