Trumps advokater vill inte att han ska vittna

Trumps advokater vill inte att han ska vittna

 

New York Times och andra amerikanska medier uppger att Trumps egna advokater försöker få presidenten att avstå från att vittna under ed.

Anledningen är att advokaterna är rädda för att Trump kommer att ljuga under ed vilket kan leda till konsekvenser. Antingen ett tal för mened eller så snärjer Trump in sig i medgivande vilket kan leda till ett åtal för obstruktion av en utredning – även det åtalbart.

His lawyers are concerned that the president, who has a history of making false statements and contradicting himself, could be charged with lying to investigators. Their stance puts them at odds with Mr. Trump, who has said publicly and privately that he is eager to speak with Mr. Mueller as part of the investigation into possible ties between his associates and Russia’s election interference, and whether he obstructed justice.

New York Times

Trump har inte bara en historisk av att ha svårt att hålla sig till sanningen. Han har också visat sig vara lättretad och det finns en historik av mer eller mindre överilade uttalanden.

Allt detta kan sluta med ett tal om det vill sig illa eller så kan det leda till en utökad utredning vilket i en förlängning även det kan leda till ett juridiskt trångmål.