Donald Trump visar inte sällan upp sina stora brister i att förstå sig på sin omvärld, den utanför USA, offentligt på Twitter.

Nu senast tolkade han en demonstration för allmän sjukvård som det rakt motsatta – en demonstration mot allmän sjukvård, höga kostnader och ett påstående att det brittiska sjukvårdssystemet är på väg att bli bankrutt.

Ledaren för det brittiska labour-partiet, Jeremy Corben, noterade presidentens festliga påstående och rättade Trump.

Det brittiska systemet med ett allmänt, offentligt sjukvårdssystem, National Health Service, NHS, skapades 1948 av den dåvarande labour-regeringen. En offentligt, skattefinansierad, sjukvård tycks vara något som Trump helt enkelt inte kan ta till sig. förstå eller ens inse betydelsen av. USA är ett av de få västerländska länder som saknar allmän och heltäckande sjukvård. Det nuvarande systemet som infördes av Barack Obama, The Affordable Care Act , ger ett miljoner av amerikaner basskydd men amerikansk sjukvård handlar fortfarande om dyra sjukvårdsförsäkringar som antingen måste tecknas av den enskilde eller av arbetsgivaren vilket betyder att om du blir arbetslös så förlorar du även din sjukvårdsförsäkring.

Lyckades

Obama-administrationen lyckades få igenom The Affordable Care Act, Obama-care, 2010. Sjukvårdsreformen har hela tiden sedan dess utmanats av republikanerna och Trump har lovat att riva upp hela reformen vilken han hittills bara har lyckats med delvis.

Sedan försöker han övertyga sig själv och andra att han har rätt genom att visa upp sin okunskap på Twitter genom att fullständigt misstolka brittiska demonstrationer tills stöd för NHS.