Donald Trump stoppar demokraternas version av turerna runt FBI och den påstådda konspirationen mot Trump själv. Det amerikanska folket ska bara få höra den den ena sidans version.

Nyligen hävde Trump sekretessen runt ett dokument som upprättats av senatens underättelseutskott där uppgifter pekade ut FBI för att inte agera objektivt. Innebörden i dokumentet är att det finns en konsumtion inom FBI där den federala polisen vill komma åt Trump och hans stab.

Kontroversiellt

Dokumentet är minst sagt kontroversiellt och både den demokratiska sidan och FBI har hävdat att dokumentet ger en ensidig bild av det som har inträffat. Därför upprättade demokraterna en egen version som nu har stoppats av Trump. Underättelseutskottet röstade enhälligt för att dokumentet skulle publiceras men Trump vägrar att häva sekretessen.

New York Times

Affär

Parallellt med den affären så skakas Vita Huset av anklagelser riktade mot rådgivaren Rob Porter som anklagas för att ha misshandlat två av sina före detta fruar. Porter har valt att avgå och hanteringen har lett till att presidentens stabschef John Kelly erbjudit sig att avgå.

New York Times

Massaker

Trycket från Trump riktas nu mot Rod Rosenstein, chefsåklagare. Trump vill att utredningen gällande rysk inblandning i det amerikanska valet ska stoppas med hänvisning till republikanernas dokument. Det skulle kunna göras genom att Rod Risenstein sparkar den specelle utredaren Robert Mueller.  Vägrar Rosenstein så kan han Trump. Mitt i alla dessa turer så har Rachel L. Brand meddelat att hon slutar på Justitiedepartementet. Rachel L. Brand räknas som nummer tre bland de höga cheferna inom myndigheten.

New York Times

Amerikanska medier liknar avgångar och spekulationer om avgångar vid det som kallades “Saturday Night Massacre” i Watergate-skandalen. Då avgick en efter en av de höga cheferna inom Justitiedepartementet efter Nixons krav att den specielle utredaren skulle sparkas.