“Vi måste börja om, jag blev utkastad”, “Min app kraschade” eller “Jag blev utkastad och nu kommer hag inte in igen” – känns det igen?

Det är buggar, buggar och låter buggar. Pokémon GO har problem och har alltid haft problem och de kommer och går, i perioder och i versioner.

Avancerat

Spelet i sig är avancerat och det ställer närmast extrema krav på prestanda inte minst på serversidan. Jag förstår att det kan bli problem, ibland, men inte hela versioner och inte återkommande och ihållande problem.
Rimligen borde det bli bättre, någon gång, men Niantic tycks ha oerhört svårt att få ordning på spelt och appen. Fram till den nuvarande, den senaste versionen så tyckte jag att appen fungerade helt okej. Visst en och annan omstart kunde det bli men på det hela taget helt okej. Den senaste versionen innebär frysningar, krascher och ett spel som i stort inte visar någonting.

Dras tillbaka

Vi har också varit med om flera uppdateringar som dragits tillbaka. Appen kommer till Android för att sedan stoppas och dras tillbaka. Det var för många problem med versionen. Det jag frågar mig när hur en så buggig version överhuvudtaget släpps vidare?
Finns det ingen alpha-test grupp, ingen betatest-grupp och ingen kvalitetsansvarig?
Jag har frågat Niantic det men de svarar inte vilket ju också är ett problem – bristen på kommunikation.
Det är inte heller så att problemen drabbar en viss version eller en viss telefonmodell. Buggarna kommer och går och så även designmissarna. När iPhone X lanserades så släpptes en ur designsynpunkt rätt misslyckad version med text som bröts fel, grafik som försvann runt kanten och knappar som skalades fel. Till de problemen kan läggas Pokémons som hamnade så långt bak att de inte gick att fånga – Kyogre.

Missar

Jag förstår att folk kan göra fel och att det blir fel men det som är anmärkningsvärt är att Niantic missar den här typen av fel. Gör du tillräckliga tester så upptäcker du att en Pokémon är i det närmaste omöjlig att fånga. Du borde se att grafik, ikoner med mera skalar fel och att det faktiskt inte ser bra ut.
Låter jag gnällig?
Det är jag inte (nåja, lite då) utan jag är mest förvånad över att de fel och de problem som vi såg tecken av när Pokémon GO lanserades fortfarande finns kvar – och det kommer nya fel.
Det är dags att få bort alla burgarna nu Niantic!

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This