I en framtid så kan människors medvetande, minne och känslor lagras digitalt och laddas ned till en ny kropp – om du har råd. Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) kallas tillbaka och laddas ned i en polismans kropp för att lösa ett mord.

Det är upptakten till Netflix nya science fiction serie med svenske Joel Kinnaman i huvudrollen. TV-serien bygger på en roman av Richard K. Morgan och den första säsongen är på tio avsnitt.

Klassisk

Det är klassisk framtidsskildring, det regnar praktiskt taget oavbrutet, det är avancerade vapen, bilarna flyger och det finns en stenrik överklass.

Det är också en avsevärt mycket bättre historia än Netflix senaste försök, Bright, och det är bättre spelat. Altered Carbon har de märkliga frågorna som Bright saknar och framför allt kontakt mellan de som spelar och en huvudrollsinnehavare som inte upprepar en av sina gamla roller som Will Smith gör.

Altered Carbon – Netflix

Missa inte Mackens fråga!
Share This