Serien har producerats av Sony och finns på VisatPlay. Den bygger på verk av Philip K. Dick och har stora likheter med Netflix Black Mirror.

Det är avslutade avsnitt med varierade teman, många dem välkända inom science fiction genren. Det är aliens som vill ta över våra kroppar, individer som gör uppror mot en förtryckande regim, tankeavläsare och överhuvudtaget en framtid där mycket har gått snett. Är det inte teknik som vi nyttjar felaktigt så är det något annat.

Bekant

Det är välgjort, välspelat men mycket känns lite för bekant. Vi har sett det förr i andra serier och andra filmer och sedan var det här med Black Mirror. Hela upplägget, hela serien och konceptet har gjorts förut, vilket inte nödvändigtvis behöver vara fel men ska göra en upprening så gör det åtminstone betydligt bättre.

Philip K. Dick’s Electric Dreams är lite för förutsägbar, lite för enkel och den saknar den satiriska udd som Black Mirror har. Det här är lite olika science fictions historia rätt upp och ned – vare sig mer eller mindre.

Teknik är farligt. Teknik kan missbrukas.

Har vi inte sett tillräckligt av den varan redan?

Betyg

Välspelat, välgjort men ack så enkelt och förutsägbart.

VisatPlay – Philip K. Dick’s Electric Dreams