FCC har som bekant rivit upp Obama-administrationens skydd för nätneutraliteten i USA vilket lett till att hälften av de amerikanska delstaterna har infört eller kommer att införa egna regler.

Det har gått åtta veckor sedan FCC rev upp regelverket och under de månaderna så har en lång rad delstater tagit fram egna förslag som ska skydda nätneutraliteten. Enligt en sammanställning av Free Press så kan delstatsregler införas, eller har införts, i minst 25 delstater.

Elected officials in more than 25 states (see below) have introduced measures to prevent large phone and cable companies like AT&T, Comcast and Verizon from blocking, throttling or otherwise interfering with online content.

Just last week, the governors of Hawaii and New Jersey joined those from Montana and New York in issuing executive orders that force internet service providers that do business with their states to abide by strong Net Neutrality standards. (UPDATE: Vermont joined as well on Feb. 15.)

On Friday, Washington State legislators voted 93–5 to pass House Bill 2282, which prohibits access providers from blocking or impairing online traffic. The bill is now working its way through the state Senate.

Free Press

Missa inte Mackens fråga!
Share This