Det är en tradition att vinnarna i de stora amerikanska sporterna bjuds in till Vita Huset av den sittande presidenten. Skickar Trump en inbjudan till Philadelphia Eagles så kommer flera spelare att tacka nej.

Trump har placerat hela den amerikanska proffsfotbollen i fokus och kallat spelare för “sons of bitches” för att de knäböjt under nationalsången som en protest mot rasism och segregering.

Under årets final så satt ingen spelare ned och ingen spelare knäböjde heller men det fanns spalter i båda lagen som knöt sina nävar vilket också ses som en protest mot orättvisor.

“They call it the anthem protest,” Smith said on Wednesday. “We’re not protesting the anthem. It’s a protest during the anthem. I understand why people are mad, or may be offended when someone takes a knee.”

New York Magazine

Tackar nej

På en direkt fråga så säger också flera spelare i det vinnande laget, Philadelphia Eeagles, att de inte kommer att tacka ja om de blir inbjudna till Vita Huset. Detta som en protest mot Donald Trumps uttalanden efter attackerna från rasister i samband med demonstrationerna i Charlottesville förra året. Trump fördömde inte omedelbart mordet på en av demonstranterna, en ung kvinna som kördes över med en bil utan försökte försvara rasisternas attacker.

Last week Long became the first Eagles player to announce he would boycott the celebration with Trump. “No, I’m not going to the White House,” he said on the Pardon My Take podcast. “Are you kidding me?”