Facebooks Rob Goldman backar nu, ber om ursäkt och tar tillbaka uttalandet att Rysslands annonser på Facebook inte var avsedda för att försöka påverka det amerikanska valet.

Det går fort i den digitala världen. På redan lämnade Robert Mueller in åtal mot 13 ryska medborgare och tre företag för bedrägerier, id-stölder och för att ha försökt påverka valet. Senare samma dag gick Rob Goldman ut och hävdade att han sett alla annonserna och hans uppfattning var att de inte var avsedda att påverka valet.

Goldmans inlägg fick ingen större uppmärksamhet till dess att han fick en högst oväntad allierad i sammanhanget – Donald Trump.

Nu befann sig Facebook och Goldman i samma ringhörna som Trump och det var en position där Goldmans twittrande plötsligt inte bara uppmärksammades utan också fick hård kritik. Goldman fick kritik för att hans uttalanden undergrävde Muellers utredning.

På måndagen backjade Goldman och bad medarbetarna på Facebook om ursäkt och under onsdagen bekräftades de uppgifterna.

 

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This