EU-myndigheterna kommer att granska Apples köp av musiktjänsten Shazam. Granskningen görs efter en anmälan och begäran av flera medlemsländer, däribland Österrike.

Enligt EUs eget regelverk så är köpet inte av tillräcklig storlek för att Apple och Shazam ska behöva ha myndigheternas tillstånd men EU kan ändå göra en granskning om medlemsländer begär det. Sverige är med på listan över medlemmar som begärt att affären ska granskas.

Det som kan befaras är att köpet innebär att Apple får en alltför stark ställning och att det menligt kan påverka konkurrensen inom branschen.

 The European Commission has accepted a request from Austria, France, Iceland, Italy, Norway, Spain and Sweden to assess under the EU Merger Regulation the proposed acquisition of Shazam by Apple. The Commission considers the transaction may threaten to adversely affect competition in the EEA.

Apple’s proposed acquisition of Shazam does not meet the turnover thresholds set by the EU Merger Regulation for mergers that must be notified to the European Commission because they have an EU dimension. It was notified by Apple for regulatory clearance in Austria, where the transaction meets the national merger notification threshold.

EU

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This