De olympiska spelen attackerades

De olympiska spelen attackerades

Flera amerikanska säkerhetsföretag säger sig ha hittat bevis för en attack mot de pågående olympiska spelen i Pyeongchang med ett datavirus som fått namnet “Olympic Destroyer”.

Attacken, som gjordes under öppningsceremonin, ledde till störningar i Internettrafiken och påverkade även mediernas arbete. Dataviruset innehåller instruktioner för att slå ut drabbade datorer genom att radera vissa kritiska systemfiler.

“Disruption is the clear objective in this type of attack and it leaves us confident in thinking that the actors behind this were after embarrassment of the Olympic committee during the opening ceremony,” Cisco said in its blog.

Reuters

Det finns just nu inga bevis för vem eller vilka som ligger bakom attacken.