– Aktiens notering är ett resultat, inget du uppnått. För mig handöar det om produkter och människor. Skapade vi den bästa produkten och berikade vi människors liv? Lyckas du med båda, och de är tätt kopplade till varandra därför att det ena leder till det andra, då har du haft ett bra år.

Tim Cook förklarar att Apple inte siktar på att göra Wall Street nöjda. Det finns inte ens med i diskussionerna, planerna eller i det dagliga arbetet. Apple drivs för att skapa de bästa produkterna.

Ny mark

Under Tim Cooks ledning så har Apple ännu inte lanserat en helt igenom revolutionerande produkt, hävdar kritikerna. Cook jämförs med Steve Jobs där Apple lanserade iPhone 2007 och tre år senare 2010 kom iPad. I sammanhanget glöms Apple Watch bort vilken till stora delar är Cooks produkt. En klocka som idag är världens mest sålda i sitt slag. Trådlösa AirPod har satt en ny standard och de utvecklades också under Cooks tid som chef för Apple. Face ID och nya iPhone X är i sig också revolutionerande produkter.

I intervjun med Fast Company så upprepar Tim Cook mycket av det som lades fast under Steve Jobs tid i företaget.

. Utveckling handlar om att säga nej och fokusera på det som är viktigt och se till att de funktionerna faktiskt fungerar.

. Finansmarknadens förväntningar betyder lite eller ingenting för Apple

. Apple lanserar ingenting förrän produkten är klar

Bruset

Tim Cook återkommer flera gånger i intervjun till “noise” och han ser det som en av sina viktigaste uppgifter att filtrera bort bruset och oljudet så att hans medarbetare kan jobba ostört. Bruset är Wall Street, analyser, spekulationer, krav och kritik.

Ska vi tro på Tim Cook så handlar Apple fortfarande om att skapa de bästa produkterna, prylarna, tjänsterna och lösningarna som kan förändra folks sätt att använda dem.

Fast Company

Missa inte Mackens fråga!
Share This