Den speciella utredaren Robert Mueller har kontaktat Donald Trumps advokater och meddelat att han kommer att vilja höra presidenten i sin utredning, upper New York Times.

Enligt tidningen så togs kontakterna förra månaden och även om det inte satts något datum och någon formell begäran har inte heller lämnats så kommer Trump att höras om sina, sin kampanjs och sin administrations kontakter med Ryssland.

Ljugit

Uppgifterna kan också innebära slutet på Robert Muellers utredning där hittills fyra av Donald Trumps medarbetare har delgivits anklagelser om att ha ljugit för myndigheterna. Utifrån de uppgifterna som nu framkommit så ska Muellers fokus ligga på den förre rådgivaren Michael Flynn och på att Trump sparkade den förre FBI-chefen James Comey. Det kan betyda att Robert Mueller i första hand utreder misstankar om att Donald Trump kan ha gjort sig skyldig till “obstruction of justice” – lagt sig i och förhindrat en brottsutredning.

The obstruction investigation focuses on whether Mr. Trump broke the law by asking Mr. Comey to end the investigation into Mr. Flynn and whether he fired Mr. Comey to try to hinder the F.B.I. investigation into Russia-related matters. Shortly after dismissing Mr. Comey in May, the president told Russian diplomats in an Oval Office meeting that doing so had relieved “great pressure” on him.

New York Times

Höra

De juridiska experter som New York Times har talat med säger att det logiska valet är att Robert Mueller begär att få höra presidenten direkt av de tre val och alternativ som finns.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This