Snapchats design är obegriplig och läckta uppgifter bekräftar det

Snapchats design är obegriplig och läckta uppgifter bekräftar det

Snapchat har sedan lång tid tillbaka fått hård kritik för en rörig, obegriplig och ologisk design. Trots det så har Snapchat en stabil och ökande skara användare men nu avslöjar läckt information att kritikerna har rätt.

Information The Daily Beast har kommit över, inifrån Snapchat, visar att få användare klickar på eller använder funktioner vid sidan av basfunktionen – att chatta med andra.

Rätt

Snapchat har hela tiden försvarat sig med att Snapchat ska vara annorlunda och delar av kritiken har viftats med att appen har ungdomar som målgrupp. Nu visar interna data att kritikerna har rätt. Snapchat är en obegriplig app, dålig designad. Så dåligt designad att deras användare bara använder få funktioner och huvudsakligen bara funktioner som är kopplade till meddelandefunktionen.

The Daily Beast reviewed five months of confidential DAU metrics for nearly every feature in the app, including Snap Maps, Discover, Memories, Geofilters, Lenses, Chat, Audio, and Stories.

Det här är information och data som Snapchat absolut inte vill dela med sig av men som nu läckt ut.

The data shows that despite its perception as a nascent social platform, Snapchat is much more of a chat app. And key features like Snap Maps have yet to gain widespread adoption among the app’s user base.

Designbrister

Snapchats egen data visar att nya funktioner inte används och det kan du försöka att vifta undan men en logisk slutsats, i det här fallet, är att användarna inte hittar eller förstår funktionerna. Snapchats egna, interna data visar att appen och tjänsten lider av allvarliga designproblem.

Snapchat meddelade i slutet av förra året att appen och tjänsten nu ska designas om och att arbetat redan hade inletts. Det är högst sannolikt att beslutet fattats efter det att Snapchat gått genom sin egen information.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This