Skapare av malware åtalas för brott under 13 år

Skapare av malware åtalas för brott under 13 år

En 28-årig man från Ohio,. USA, har åtalats på 16 punkter för att ha skapat malware, utpressning och för att ha tagit sig in i ett mycket stort antal datorer.

Åtalet omfattar en stor mängd attacker riktade mot privatpersoner, företag och organisationer och under så lång tid som 13 år, mellan 2003 fram till 2017. Tjugoåttaåringen, programmerare, har skapat malware som infekterat främst privatpersoners datorer. Mannen har varit ute efter känslig information, medicinska data, SMS, inloggningar och konversationer i chat.

Spionerat

De datorer som infekteras av mannens malware har använts för att spionera på de drabbade via offrens webbkameror. Mannen har också lagt in ett slags sök och varningssystem som hela tiden övervakat vad de drabbade har sökt efter och gjort på nätet. Så snart det gjordes sökningar eller något annat som mannen ansåg kunde vara könsligt och som kunde användas i utpressningssyfte så slog programmet, Fruitflie, larm.

Department of Justice

Missa inte Mackens fråga!
Share This