Matt Birchler är designer och då och då publicerar han nya koncept på Apples operativsystem, främst Apple Watch. Den här gången har han gjort en genomgång av watchOS.

watchOS är en speciell utmaning. Litet format och en begränsad yta för att visa information ställer speciella krav på den som ska designa lösningarna.

I’d also like to see third party developers have the ability to make their own watch faces. The watch faces included in watchOS are good, but they don’t fit the bill for everyone. I’d love to see what The Iconfactory, Tapbots, Flexibits, Snowman, or any number of other development houses would do with the opportunity to make their own faces. I’d like to see what fitness-focused faces RunKeeper or Nike or Adidas would come up with as well.

Matt Birchler

Instämmer

Jag instämmer i Birchlers frågor, slutsatser och analyser på snart sagt varenda punkt. watchOS kan och bör utvecklas och varför inte släppa in alla de duktiga designers och utvecklare som finns i den här världen?

Apple tänker inte alltid bäst och fler utvecklare, fler designers ger fler lösningar och det ger en klocka som kan anpassas för fler behov.