Pokémon GO: Svårt att träffa? Det kan vara din telefon

Pokémon GO: Svårt att träffa? Det kan vara din telefon

Har du svårt att träffa och fånga en del Pokémons? Det kan vara din telefon eller snarare proportionerna på skärmen och upplösningen som är problemet.

Det är användare på reddit som tagit skärmbilder på olika Pokémons och som kan konstatera Pokémons kommer olika nära beroende på telefon och upplösning. Svårast ska tydligen iPhone X vara som dels har en hög, något smalare skärm i kombination med hög upplösning.

I am having similar trouble on my LG V30. I also have an iPhone 6+ and it is much easier to hit on that phone.

Diskussionstråden är full med inlägg som vittnar om hur svårt det är att träffa och fånga Kyogre med iPhone X.

Yep, same here. Level 40 w/ no problems hitting excellent curves all day on previous legendaries on iPhone X (day 1 owner). with Kyogre in the middle, i have yet to hit even one excellent on it after about 8 raids. worse of all, some of my throws are air balls, because when i try to spin up the ball to throw that far, i run out of screen space.

Det finns även inlägg från användare som har Android-telefoner, öven de med en mer utsträckt, hög skärm och hög upplösning. Även de användarna har stora problem med Kyogre.

I can hit, at minimum, 9 of 10 excellent throws on every other legendary, including Groudon, on my iPhone X, but the issue of screen dimensions has been an issue since the game was formatted for the device, and it is being exacerbated by Kyogre’s specific throw depth. Hoping this post will finally draw the necessary attention to the problem to inspire a fix!

AR+

Av tråden framgår också att AR+ är en lösning. Slå på AR+ så kommer Kyogre och andra Pokémons att vara betydligt lättare att fånga.

reddit