Pokémon GO: Strategitips för Generation 3

Pokémon GO: Strategitips för Generation 3

Nu har som bekant 23 nya Pokémons släppts i Pokémon GO och fler nya figurerar lär komma framöver. Totalt handlar det om drygt 130 Pokémons om Niantic beslutar sig för att släppa alla. Dags att fundera över en strategi för att fånga och samla in alla.

Mot bakgrund av att en del Pokémons är regionala, att Niantic hoppar över vissa figurer och att en del bara är tillgängliga under en kort tid så går det inte att säga i exakta tal vad ett fullt Pokédex innebär men det finns en medalj som du får efter 90 infångade Pokémons av de nya så vi tar sikte på den.

Två Pokémons

Två Pokémons, av de nya, skiljer sig från de övriga – Feebas och Wailmer.

Den första Feebas, måste du gå 20 kilometer för att utveckla – oavsett hur mycket godis du har.

Den andra, Wailmer, kräver hela 400 godisar för att du ska kunna utveckla den. Generation 3s motsvarighet till Magic Karp med andra ord.

Mitt råd är att börja med Feebas, gå de 20 kilometrarna så att du kan utveckla den när du samlat ihop tillräckligt med godis.

Steg två är att börja att gå med Wailmer, Buddy, för att få ihop de 400 godisarna som krävs för att kunna utveckla den figuren.

Rare Candy

Ett bra tips är också att hänga med på Legendary Raider. De ger Rare Candy vilka du kan flytta till valfri Pokémon. Har du tur så kan du få ihop 30-50 Rare Candy på 7-8 raider och då får du snabbt ihop den mängd godis som krävs för att utveckla dina Pokémons.

Vädret

Håll också koll på vädret. Det slår snabbt igenom när det handlar om vilka Pokémons som finns i ditt område. Regn ger exempelvis fler Lotad och jag har själv sett hur det plötsligt dykt upp hundratals Lotad inom ett rätt begränsat område på mycket kort tid för att det regnat. Lotad har sedan försvunnit lika snabbt när vädret slagit om.

Vädertyp Fler av:
Clear GRASS – GROUND – FIRE
Rain WATER – ELECTRIC – BUG
Windy DRAGON – FLYING – PSYCHIC
Snow ICE – STEEL
Fog DARK – GHOST
Sunny

 

 

 

 

Raider

Ska du vara med raider så kan det löna sig att sätta samman väderlag, alltså olika uppsättningar av Pokémons som är effektiva utifrån väder. Detta förutom lag som är effektiva mot olika gymbossar och Legendarys.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This