Snöfall och 13 minusgrader stoppad inte Pokémon GO-spelatrna i Skellefteå. Under tre timmar på lördagen så deltog drygt ett femtiotal spelare och jagade “Shiny” Pikachu och var med på raider.

Hade Niantic hoppats på att få fart på spelandet och få spelare att träffas ut i parker och på torg så lyckades de med det i Skellefteå. Det blev en återgång till hur Pokémon GO spelades innan alla de här legendariska raiderna drog igång. Då du gick, jagade Pokémons, kläckte ägg och samlade ihop poäng genom att röra på dig mer än du gör i dagens spel.

Raider

På slaget 11.00 så startade eventet och inom några minuter så fylldes Stadsparken och andra delar i Skellefteå med gula Pikachus. I centrala Skellefteå ligger gymmen tätt och det gav tillfälle till ett antal raider, både T4 och legendariska Kyogre. Niantic hade dessutom hunnit att få ut uppdateringen av den officiella appen så att Kyogre gick att kasta på för spelarna. Ett fel i skalningen ledde till att Kyogre stor så lång bak i spelet (i vissa enheter) att den har hart när omöjlig att fånga.

Poäng

Under eventet så delades det ut dubbelt med XP och det var många spelare som satsade på Lucky Egg och Star Piece för att samla ihop så många poäng som det var möjligt under tre timmar. Mellan raiderna lönade det sig rätt bra att samla ihop Pikachus. Det fanns dessutom rätt gott om Shiny-varianten.

Nu dröjer det en månad innan det är dags för nästa Community Event i Pokémon GO och att döma av den första korteventet i Skellefteå så lär även nästa event samla spelare. Niantic ser ut att ha lyckat att skapa en mötesplats för spelarna i Pokémon GO.