Jakten på fullt Pokédex, att lyckas att fånga alla Pokémons i din region var en av de viktiga målen när spelet lanserades. Niantics flyttande av regionala Pokémons och events där regionala Pokémons finns i stor mängd har urholkat värdet av ett fullt Pokédex.

Jag kommer själv ihåg när ett ägg kläcktes och jag fick den sista Pokémon som saknades för ett fullt Pokédex (Areodactyl). Numera flyttas regionala Pokémons. De dyker upp under event och det gör att det är svårt att säga vilka Pokémons som egentligen ingår i ett fullt Pokédex.

Regionala

Regionala Pokémons är Pokémons som bara finns i en region. Mr Mime är ett exempel. Den finns bara i Europa. Taurus som bara finns i Nordamerika är ett annat exempel.

Fullt Pokédex har därför, tidigare, sagts vara alla de Pokémons som du kan samla in och fånga i din egen region.

Jag har Farfetchéd och Kangashkan i mitt Pokédex just nu. Inte för att jag rest utan därför att Nianatic kört event där de varit möjliga att fånga utanför de regioner där de finns.

Allvarligt

Misstolka nu inte den här texten som att jag högljutt beklagar mig. Riktigt så allvarligt är det inte, långt ifrån. Snarare en lite vemodig reflektion över att ett mål som i alla fall var viktigt för mig nu urholkats och försvunnit ur spelet.

Nu finns det naturligtvis massor av nytt, inte minst Community Events som inte bara blev en stor succé utan som också var fantastiskt roligt. Vi har fått Legendary Raids som också bidragit till det sociala i spelet. Du spelar, träffar andra och spelar med och mot andra.

Fast, det fanns en tid då ett fullt Pokédex var ett av fler delmål.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This