Pokémon GO: Dramatisk förbättrad fångstprocent för Kyogre

Pokémon GO: Dramatisk förbättrad fångstprocent för Kyogre

Jag tillhör dem som snabbt fick problem, riktigt stora problem med att fånga Kyogre. Jag började med att kasta för kort och förlorade flera bollar innan jag fick in halvdana träffar. Efter flera misslyckade raider provade jag att kasta helt rakt, bytte skruv och provade en massa olika metoder.

Ingenting tycktes hjälpa. Kastade jag inte för kort så träffade jag alldeles för snett. Problemet är att du måste offra ett antal riktiga raider för att prova och utvärdera dina försök. I mitt fall så radades misslyckade raider upp en en rad tills jag till slut hoppades på en critical catch.

Sex av sju

Med hjälp av AR+ gick jag från att missa sju raider i rad till att fånga sex av sju Kyogre. jag lyckades alltså inte att fånga en Kyogre under sju raider, i rad.

Sedan började jag att slå på AR+ när det var dags att kasta för att försöka att fånga Kyogre och gick direkt till att fånga sex av sju Kyogre.

Det är omvända handen och dramatiskt bättre resultat.

Jag har tipsat andra om “tricket” och de har också lyckats att fånga dramatiskt många fler Kyogre än tidigare, utan AR+. Jag har också skrivit om hur du gör här på Macken.

Äran

AR+ finns ju som bekant i Pokémon GO sedan några uppdateringar tillbaka (om du har en iPhone 6s eller nyare) så jag kan inte på minsta sätt ta åt mig äran av att ha hittat på metoden. Den äran tillfaller Apple och Niantic men jag drog mig till minnes att när jag och barnbarnet smög på Pokémons på Oslos gator så var de (Pokémons) alltid mycket nära oss med AR+. En kollega påminde sedan om att funktionen finns där och att den kanske var värd att prova.

Android

Det finns ett AR-läge även i Android men inte lika avancerat som i iPhone och AR+. Har du en iPhone, 6S eller nyare och iOS 11, så kommer du närmare och du kan även gå närmare om du skulle behöva det. Ge noga akt på mätaren, bollen som visas strax ovanför den Pokémon du försöker fånga. Den får aldrig hamna på rött för då kan du skrämma bort den Pokémon du försöker att fånga.

Rikta din iPhone mot en plan yta, vänta tills grönt gräs syns, klicka i gräset så är den där, Kyogre. Du kan även parera Kyogres sätt att glida i sidled. Du flyttar bara din iPhone och följer efter så har du hela tiden Kyogre i mitten.

Nackdelar

Finns det då inga nackdelar med metoden?

Det finns några små baksidor.

Du kan inte gå iväg och kasta medan du åker mot nästa raid. Med AR+ måste du stå kvar där du är och kasta klart.

Du måste kasta betydligt lösare och det kan vara svårt att skruva kasten och bollarna fullt ut. Det kan bli för nära, ungefär som med Pidgey och Ratata. Du måste också träffa lite bättre, pricka ringen, men när det gäller Kyogre så sikta mitt på och se till att ringen finns där så fungerar det.

Mitt intryck är också att även om du inte får upp “Great” eller “Excellent” så tycks det räcka med att träffa. Det kan vara en villfarelse och inbillning men träffsäkerheten tycks inte betyda lika mycket med AR+ aktiverat och påslaget som med AR+ deaktiverat.

Offrade

Under en dag gick jag alltså från att ha missat sju raider i rad till att fånga sex av sju Kyogre. Kollegan fångade fem av sju och då ska tilläggas att han “offrade” en raid för att träna på att kasta långt och skruvat (men misslyckades med att fånga den Kyogre).

Så ge inte upp, slå på AR-läget och prova igen.

Ut och jaga nu!