Pokémon GO: Det är för dåligt betalt för att ta över ett gym

Pokémon GO: Det är för dåligt betalt för att ta över ett gym

Tre vändor med attacker till en kostnad av tid, återupplivning och återställande av dina Pokémons. Belöningen, 150 poäng och kanske men bara kanske 50 mynt om du får ligga kvar i 8-10 timmar. Det är dåligt betalt.

Ska du ta över ett gym så kan det ta närmare en halvtimme och det kostar både “revives” och “potions”. Den belöning du får och är garanterad är 150 XP, inte mer. Jämför det med en raid mot en Legendary Boss där du får 10 000 XP, bär och mängder av andra saker.

Visst, du måste samarbeta med andra men det är 66 gånger mer lönsamt att delta i en sådan raid än att försöka ta ned gym på egen hand.

Handen på hjärtat – vilket tycker du är svårast?

Gym Bossar

Det finns dessutom Gym Bossar som du klarar av att slå ned på egen hand. Har du en anständig samling Pokémons så är det inga problem att besegra den första nivån av Gym Bossar (T1). Belöningen är 3 000 XP, bär och andra saker. Det är 20 gånger mer än för att ta över ett gym.

Nianatics intäkter består ju av det vi köper så jag har full förståelse för att  betalningen i “coins” bara är 50 stycken, hälften av kostanden för ett raidpass. Däremot så kunde belöningarna i som av bär och andra saker vara bättre tillsammans med det du får i poäng/XP.

Det är en slagsida i spelet – 20 gånger mer eller till och med 66 gånger mer poäng för en fem minuters raid eller en halvtimmes kämpande.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This