USA är ett omöjligt land och direkt efter Oprah Winfreys tal på Golden Globe så startade spekulationer igång om att den stora tv-stjärnan har planer på att kandidera till att bli landets president.

Medierna har naturligtvis hakat på och gått igång med full kraft. Svenska Morgonstudion hakade på, valde bort de senaste turerna i Rysslandsaffären, och sysselsätta sig hellre med Oprah Winfrey.

Kittlande

Oprah Winfrey vs Donald Trump är en enkel, lite kittlande spekulation som inte bara medierna snabbt kan ta till sig utan även för oss nyhetskonsumenter.

För egen del har jag svårt, för att inte säga mycket svårt, att gå igång och haka på. Oprah Winfrey framstår som en synnerligen klok kvinna men hon är ingen politiker. Det är förvisso inte Donald Trump heller och USA valde ju honom i alla fall.

Jag noterar i alla fall att numera tycks allt mindre handla om politik och mer om pengar, kändisskap och kontakter. Det var i alla fall så Morgonstudion kom fram till att det är dött lopp mellan Winfrey och Trump. Politik var i sammanhanget en bisak.

Process

Oavsett vilket så är det en lång process innan vi är där och Oprah Winfrey har inte meddelat att hon kandiderar. Dessutom så ska hon i så fall besegra exempelvis Elisabeth Warren som många räknar med kommer att ställa upp som demokratisk kandidat. Gör Warren det så är hon storfavorit till att få det demokratiska partiets nominering.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This