Nu kommer WPA3

Nu kommer WPA3

I samband med CES-mässan, som pågår just nu, meddelar the Wi-Fi Alliance att WP3 är klart och det blir det nya protokollet som kommer att användas för att skydda våra ramlösa trådlösa uppkopplingar.

Idag använder många WPA2, ett prototkoll och ett skydd som komprometterats och som inte längre anses helt säkert. Enheter med WPA3 kan komma att dyka upp ute i handeln senare i år.

WPA3-certified devices should start appearing later this year. They will include features like improved protection when users choose weak passwords and improved security setup on devices with limited or no interface screens.

WPA3 will also support individualized data encryption. Via Twitter, Mathy Vanhoef, a postdoctoral computer security researcher at Belgium’s KU Leuven, speculates that this may be an implementation of Opportunistic Wireless Encryption (OWE), a proposed extension to the 802.11 wireless standard.

The Register

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This