I huvudet på en konspirationsteoretiker

I huvudet på en konspirationsteoretiker

Du bestämmer dig för hur världen ser ut och sedan påstår du att du har rätt. Så ser det ut i huvudet på en konspirationsteoretiker.

En av deras favoritkonspirationer är att de som kallas “Main Stream Media”. MSM, tiger om pedofiler. MSM tiger om alla gripanden, alla ligor och om att antalet pedofiler ökar dramatiskt.

Ingenting i konspirationen har förankring i verkligheten men det spelar mindre roll. Retoriken är enkelt – ta valfritt ämnet som du anser bevisar din egen världsbild, gör tvärsäkra påståenden och anfall alla, aggressivt, som har en avvikande uppfattning. De som exempelvis har invändningar mot att medierna i allmänhet inte skriver om eller rapporterar om pedofiler försvarar naturligtvis pedofiler.

Pizzagate var en konspiration om att ledande demokrater, däribland paret Clinton och den förre vice presidenten Joe Biden var medlemmar i en pedofi-lliga som styrdes från källaren till en pizzeria i Washington. Den konspirationen höll på att ta en livsfarlig och dödlig vändning när en beväpnad man klev in på pizzerian, började skjuta i tron att han skulle rädda barn som satt inlåsta i källaren.

När sedan den konspirationen till slut föll samman (pizzerian saknade exempelvis källare) så togs den som ett bevis på att MSM använde den för att skyla över riktiga pedofilbrott. I en cirkelargumentation blir till slut allt bevis för att det verkligen finns en konspiration.

Iran

Protesterna och demonstrationerna i Iran passar också in i en konspiration.

Alla, utom Donald Trump, tiger om demonstrationerna i Iran. “Main Stream Media” tiger också och det spelar ingen roll att både New York Times, Washington Post, CNN, BBC och praktiskt taget alla de stora amerikanska nyhetskanalerna rapporterat i stor mängd och utförligt om protesterna i Iran.

Du hör samma konspirationer här hemma. Medierna tiger om brott, om problem av olika slag därför de har en hemlig vänstervriden agenda. Ämnet, det medierna tiger om, varierar och argumentationen är densamma.

Censur

En av centralpersonerna är Liz Crokin, som anser sig censurerad av MSM, kallar sig undersökande journalist. Hon är censurerad därför att medierna inte vill publicera det hon skriver, inte intervjua henne och inte ge henne tillgång till deras plattformar. Det är också en genomgående tes i de här kretsarna. Blir du motsagd och vill inte andra lyssna på dig så är du ett offer för censuren och ett medialt tryck.

Cronkins senaste konspiration och påhitt handlar om sångaren John Legend, gift med Chrissy Teigen och parets ettåriga dotter. Cronkin publicerade en bild på parets dotter och påstod att Teigen/Legend drev en pedofilring.

Svaret kom snabbt, från både Legend och Teigen där de klargjorde att de samlat in det Cronkin skrivit och publicerat och att de hade för avsikt att driva saken vidare till domstol.

Twitters reaktion är att den sociala mediatjänsten nu dragit tillbaka Liz Cronkins blå ikon som ska ange att det är ett verifierat konto.

Så här rullar det på, med samma dramaturgi, samma retorik och samma mönster.

I konspirationsteoretikerns värld kan allt vändas och bli ett bevis.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This