Håll på koll på dina datorer med Screens

Håll på koll på dina datorer med Screens

Jag hoppade länge runt bland lite olika skärm- och fildelningsappar. Jag testade olika program för att kunna ta över och styra servrar och mina arbetsdatorer. Sedan flera år tillbaka nu så har alla städats ut och jag använder bara ett – Screens.

Jag har Screens i min iPhone, i min iPad och i samtliga datorer. Det är ett enkelt, mycket smidigt sätt att snabbt kunna ta över en dator, göra det jag vill och sedan ha alla inställningar, allt jag behöver lagrade som en ikon och som en inloggning.

Räddat

Jag vet inte hur många gånger Screens räddat mig. Speciellt innan vi byggde vårt eget moln och viktiga saker kunde glömmas kvar i “fel” dator. Jag har kopplat upp mig mot datorer med min iPhone på flygplatser, tågstationer för att se till att skicka ett mail med en bifogad fil, startat om server som inte riktigt vill göra det de borde och så vidare.

Numera har jag som sagt alla mina filer, alla information och allt det jag drar runt med i vårt eget moln och Screens använda inte riktigt lika mycket och ofta men jag har fortfarande mycket stor nytta av det.

Nu har Screens uppdaterats till version 4.0 för macOS och även för iOS och den nya versionen innehåller flera riktigt bra nyheter:

. curtain mode – det du gör visas inte på datorn du jobbar mot
. enklare att skriva in lösenord
. split screen i iPad
. ännu bättre stöd för 1Password

iOS

What’s New

Version 4.2:

 • macOS 10.13 High Sierra compatibility
 • Sending system shortcuts to the remote computer can now be turned off in the app preferences
 • Screens will no longer show the Library window when it is launched from a supported file format
 • Fixed Danish keyboard mapping issues
 • Fixed issue where fullscreen window would pause when Screens is running on a multiple display configuration
 • Stability improvements

Requirements

 • Intel, 64-bit processor
 • OS X 10.11 or later

macOS

What’s New

Version 4.3.7:

 • Improved wake-on-LAN
 • Fixed French AZERTY keyboard issues with some characters when connecting to PCs
 • Fixed cursor issues when uploading files when the local cursor is hidden
 • Fixed rare crash occurring when uploading some files
 • Stability improvements

Requirements

 • Intel, 64-bit processor
 • OS X 10.11 or later

Du hittar Screens i Mac App Store och i App Store