Avancerat spyware-program för Android hittat

Avancerat spyware-program för Android hittat

Säkerhetsföretaget Kaspersky har hittat ett mycket avancerat och sofistikerat spywareprogram skrivet för Googles mobila operativsystem Android. Programmet kan samla in praktiskt taget all information från en smittad enhet.

Programmet, som döpts till Skygofree, innehåller 48 avancerade funktioner och kommandon. Skygofree kan ta bilder, både med kameran och skärmbilder, spela in konversationer i närheten och öven stjäla konversationer som görs med WhatsApp.

Programmet kan även samla in textmeddelanden, geodata som avslöjar var telefonen finns och information som lagts in i kalendern.

Italien

Kaspersky har gått igenom alla funktioner, gått genom koden och hittat spår som pekar tillbaka mot ett italienskt företag,  Negg International. Bland annat så använder Skygofree en domän som ägs och som har registrerats av Negg International.

Ars Technica

Missa inte Mackens fråga!
Share This