Twitter ändrar sig om Trump hat-videor

Twitter ändrar sig om Trump hat-videor

Twitter har hamnat i hetluften sedan Donald Trump publicerat flera hat-videor, ursprungligen publicerade av en brittisk högerextremistisk organisation.

Videorna publicerades ursprungligen inte av Trump utan den amerikanske presidenten har återpublicerat dem (retweet).

Twitter egna regler förbjuder uttryckligen den typen av inlägg:

“You may not promote violence against or directly attack or threaten other people on the basis of race, ethnicity, national origin, sexual orientation, gender, gender identity, religious affiliation, age, disability, or disease. We also do not allow accounts whose primary purpose is inciting harm towards others on the basis of these categories.”

Inledningsvis så gav Twitter en förklaring till varför den sociala tjänsten inte ingrepp mot presidenten.

En sammanfattning är Twitters försök att förklara varför Trumps retweets tillåtits är att ingen egentligen vet och att möjligen bara Twitter själva förstår varför. Twitter har i vart fall inte lyckats att förklara sina egna regler på ett begripligt sätt.