Niantic har ställt in flera Ex Raids planerade till den 25 december sedan det visat sig att de skulle ha ägt rum i gallerior som har stängt den dagen. Inbjudningarna som har skickats ut har raderats utan vidare information.

Det är fullt naturligt att inbjudningarna måste dras tillbaka eftersom de aktuella gallerierna har stängt men varför kan inte Niantic kommunicera det till spelarna?

Hela systemet med exklusiva raider, för bara utvalda och inbjudna, har hela tiden fått hård kritik av spelarna men Niantic har envist hållit fast vid dem och fortsatt att skicka ut inbjudningar.

Fira jul

Inbjudningarna den 25 december spädde på kritiken därför att många spelare inte kan tänka sig att ge sig ut och spela spel på julafton. Andra har invänt att de inte hemma är utan har gjort som många andra, rest till släkt och vänner för att fira jul. De kan då inte vara med på raiderna. Nu visar det sig dessutom att Niantic skickat ut inbjudningar för raider i gallerior som inte är öppna den 25 december.

Raderats

När Niantic insett misstaget så har inbjudningarna raderats, utan förvarning och utan förklaring. Ex Raid-passen har bara försvunnit ur spelarnas samlingar.

Facebooksidor, Twitter-konton och officiella hemsidor – ingen kommunikation.