Ont om utrymme i din iPhone - så här får du tillbaka ledigt utrymme

Ont om utrymme i din iPhone – så här får du tillbaka ledigt utrymme

Har du ont om utrymme i din iPhone? Inga problem, det finns flera saker som du kan göra och som snabbt kan spara mycket plats i din telefon.

Börja med att uppdatera till iOS 11 om du inte redan har gjort det. Det kan kanske låta en aningen bakvänt att starta med att uppdatera en telefon som fyllts med appar och data men för att du ska kunna gå vidare så krävs iOS 11.

Radera gamla data

Behöver du spara data för mer än ett år gamla meddelanden?
Behöver du spara en massa gamla appar som du nästan aldrig använder?

Under inställningar finns en inställning att städa ut gammal information. Däribland information som hör samman med gamla meddelanden.

Under Inställningar/Om så hittar du “iPhone Lagringsutrymme”

Vi börjar med apparna.

Avlasta oanvända:

I mitt fall så kan jag få tillbaka hela 4.8 GB utrymme om jag raderar en massa appar som jag inte använder. Det fiffiga i den här lösningen och med att aktivera funktionen är att apparna plockas bort, inte dina data. Skulle du plötsligt få behov av använda en app så finns all information kvar. Ladda ned appen så finns allt där igen.

Radera gamla:

Data som hör ihop med mer än ett år gamla meddelanden är sannolikt inget som jag behöver spara.

Dina appar

Gå igenom dina appar:

Även om du aktiverar funktionen att plocka bort appar så lönar det sig snabbt att gå igenom listan av appar. Använder du verkligen allihop? Behöver du alla dina appar eller har du flera appar som egentligen gör i sort sett samma saker?

Kolla speciellt upp Musik. Du kanske har laddat ned musik, offline, och lagrat musik lokalt i din telefon för att ha med dig på planet, på resan exempelvis.

Kameran

I iOS 11 finns ett att format för video, HEVC, och ett nytt format för dina bilder, HEIF. Det är effektivare lagringsformat som kan komprimera video/bilder 50-80 procent mer effektivt än JPG/H.254.

Gå in under Inställningar/Kamera/Format och kolla att du har valt Högeffektiv som val. Då lagras dina bilder och dina videor i de nya formaten och du kommer att få mer utrymme ledigt i din iPhone, sett lite även tid vartefter du börjar att ta bilder med de nya formaten.

Har du gått igenom alla steg ovan spå bör du nu ha frigjort en del plats i din iPhone och det bästa av allt – med flera av funktionerna aktiverade så kommer städningen att göras automatiskt i framtiden.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating