Mitt i Trumps största seger kommer dåliga nyheter

Mitt i Trumps största seger kommer dåliga nyheter

Den amerikanska Högsta Domstolen godkänner, temporärt, Trumps inreseförbud för ett antal, företrädesvis muslimska länders medborgare. En seger för Trump som slagits för förbudet ända sedan han tillträdde. Mitt i denna framgång kommer dock dåliga nyheter.

Donald Trump har haft en framgångsrik vecka. Skattereformen ser ut att gå igenom och bli verklighet tillsammans med en utslag i amerikanska Högsta Domstolen. Den tredje versionen av inreseförbudet har fått ett juridiskt godkännande, temporärt. Segern kan bli kortvarig då åtminstone två överklaganden ska behandlas vilket betyder att beslutet som togs med röstsiffrorna sju mot två. Beslutet innebär att medborgare från Iran, Libyen, Somalia, Syrien, Jemen, Chad, Venezuela och Nordkorea stoppas från att resa in i USA.

Dåliga nyheter

Goda nyheter för Trump om det nu inte vore för den pågående utredningen av Trumps och Trumps medarbetares ryska kontakter. Den förre FBI-chefen Robert Muellers utredningen rullar obevekligt på och nu gör tyska uppgifter gällande att Mueller har begärt ut uppgifter från Deutsche Bank gällande Trumps affärer. Uppgifter som tillbakavisas av Trumps advokat och av Vita Huset.

It remains unclear whether Mr. Mueller requested information on President Trump’s own business dealings with Deutsche Bank or on those of people close to him. Sources told Handelsblatt that the US Justice Department has already received some records from the bank.

Deutsche Bank apparently received the subpoena weeks ago, but a spokesman said the bank would not comment on individual cases “out of respect for investigating authorities” and for legal reasons. The bank regularly cooperates with agencies in every country, the spokesman added.

Tilläggas kan att även Trumps svärson Jared Kuschner är kund i banken. Tyska Handelsblatts uppgifter har även publicerats av Bloomberg News.

Uppgifterna dementeras av både Trumps advokat och av Vita Huset som “completely false”.

Mannafort

Parallellt med den händelseutvecklingen så har Paul Mannafort, Trumps före detta kampanjchef hamnat i hetluften igen. Detta sedan han avslöjats med att sitta och jobba på en debattartikel där han lägger ut texten om att han egentligen när oskyldig och varför han nu har gjort det han anklagats och åtalas för. I föreskrifterna för hans husarrest finns nämligen ett uttryckligt förbud mot att överhuvudtaget diskutera rättssaken med utomstående och artikeln skrevs dessutom ihop med person som kan kopplas till rysk underrättelsetjänst och den skulle publiceras under fingerat/falskt namn.

Reuters

Det finns ett passande amerikanskt uttryck “you can´t make this shit up” som är mycket passande i sammanhanget.