macOS irriterande notiser

macOS irriterande notiser

Jag gillar notiser i iOS och i min klocka men jag gillar inte alls notiser i macOS helt enkelt därför att de är för stora, ligger i vägen och är irriterande.

I iOS så kan jag styra hur dem ska visas, om det ska vara med eller utan ljud och jag kan styra hur de ska se ut. I macOS kan jag styra om de ska vara på eller av, inget mer, eller rättare sagt jag kan styra om de ska vara irriterande eller ännu mer irriterande.

Irriterande

Jag kan styra om de ska visas automatiskt och plockas bort automatisk eller om de ska ligga kvar tills jag klickar på dem. Det senare sorterar jag in under avdelningen “hjärndöda” funktioner med tanke på att notiser i macOS är stora, alldeles för långsamma och de lägger sig på samma ställe hela tiden – de täcker funktionen för att lägga till en sida i Safari, verktyg i Photoshop, Pixelmator och mängder av andra program. Notiserna lägger sig i vägen för Spotlight, sökfunktionen, datum och klicka – kort sagt notiser i macOS är i vägen, alldeles för ofta.

Välja

Visst, jag kan välja olika markeringar istället men varför får jag inte välja var, placeringen för en notis och varför ska den absolut ligga uppe i högra hörnet och täcka viktiga funktioner?

Lösningen?

Jag har slagit av allt fler program och då infaller sig nästa fråga om en funktion är särskilt smart utförd om du slår av den därför att den är i vägen och irriterar dig?

Apple, låt mig få välja VAR notiser ska visas och hur länge de ska visas!

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This